باید واژه"نمی توانیم" را از فرهنگ خود حذف کنیم| سخنان اهل بیت جامعه را زنده می کند
به گزارش خبرگزاری رسا، جمعی از اقشار مختلف مردم شهرستان آمل با سفر به شهر دماوند با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار با تبریک ایام دهه کرامت، در سخنانی اظهار داشت: ایام دهه کرامت به ما درس کرامت می دهد، ذات اقدس اله انسان را کریم آفرید؛ «وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ »،کرامت یک واژه پر برکت قرآنی است که معادل دقیقی در فارسی ندارد، کرامت در قرآن به عنوان وصف فرشتگان قرار گرفته است؛ «بِأَيْدي سَفَرَةٍ*کِرامٍ بَرَرَةٍ»، یعنی خداوند هم مسیر خلق انسان و هم مسیر نزول قرآن را کرامت قرار داد.
وی ادامه داد: نزول قرآن کریم مانند نزول باران نیست، خداوند باران را به زمین انداخت، اما قرآن را به زمین آویخت؛ قرآن حبل متینی است که یک طرف آن به دست خداست و طرف دیگر آن در اختیار انسان است، قرآن به انسان درس کریم بودن و فرشته شدن می دهد و انسان می تواند از این حبل متین بالا برود و به مقام والای فرشتگان برسد، اگر فرشتگان بر انسان سجده کردند چرا کاری نکنیم که همراه آنها باشیم و به مقام آنها برسیم؟
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان حدیثی از امام صادق علیه السلام اظهار داشت: امام صادق علیه السلام فرمود هرگز نگویید من نمی توانم، باید این واژه «نمی توانیم» را از فرهنگ خود حذف کنیم؛ ما روحی داریم که به ابدیت متصل است، روح ما برتر از زمین و آسمان است، آنها از بین می روند اما روح از بین رفتنی نیست، لذا حضرت فرمود هرگز بدن احساس خستگی نمی کند تا وقتی روح قدرتمندانه همراه او باشد. «توانستن» مال بدن و جسم نیست متعلق به روح است! اگر روح ما از عالم اقتدار و ابدیت است پس می توانیم مستقل باشیم، می توانیم روی پای خود بایستیم و مشکلات اقتصادی، سیاسی و دیگر مشکلات خود را حل کنیم.
حضرت آیت الله جوادی آملی در پاسخ به این پرسش که چگونه می توانیم روح قوی داشته باشیم؟ ابراز داشت: اگر ارتباط با ائمه(ع) و قران کریم ارتباط محکم و قوی باشد روح به واسطه این ارتباط قوی خواهد شد، همه امور به دست کسی است که مالک و مَلک جهان است، هر چه در عالم است تحت قهر و تدبیر ذات اقدس اله است لذا حضرت امیر علیه السلام می فرماید: اگر کسی رابطه خود را با خدا قوی کند و اهل خلاف نباشد، اگر بین خود و خدای خود را اصلاح کند، قطعا خدا امورات دنیا و آخرت او را اصلاح خواهد کرد؛ «مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ أَصْلَحَ أَمْرَ آخِرَتِهِ أَصْلَحَ اللَّهُ لَهُ أَمْرَ دُنْيَاه» این وعده قطعی و تخلف ناپذیر ائمه ماست.
وی تاکید کرد: سخنان ائمه(ع) باعث ایجاد وحدت و عقلانیت در جامعه می شود و جامعه را زنده می کند. ما نیاز داریم هر روز سخنان و نصایح آن حضرات را بشنویم، مانند بیماری که هر روز باید دارو بخورد، مگر شیطان و نفس انسان را لحظه ای رها می کند؟ ما هر لحظه نیازمند این سخنان نورانی هستیم، غیر از ائمه(ع) و قرآن هیچ چیز نمی تواند در جامعه ایجاد وحدت و اتحاد کند، در نتیجه ما باید بیش از پیش از این سرمایه ها بهره ببریم./۱۳۲۳/د۱۰۳/ق